Autoruiten

Wilt u een afspraak inplannen?

Klik hier

Een opspattend steentje op autoruiten kan al snel leiden tot ruitschade. Dat is vervelend, maar snelle ruitreparatie kan meestal vervanging van (dure) autoruiten voorkomen.

Voorruit repareren of vervangen?

Autoservice Abbink is partner van Autoglaz. Wanneer u een sterretje of barst in uw ruit heeft, dan bekijken we bij Abbink altijd eerst of repareren mogelijk is. Pas in uiterste gevallen zal de ruit worden vervangen. Bij Abbink werken we met speciaal opgeleide monteurs die uiterst vakkundig een sterretje kunnen repareren. Indien u verzekerd bent tegen ruitschade dan handelen wij dit af met uw verzekering.Mocht uw voorruit toch moeten worden vervangen, omdat bijvoorbeeld het sterretje verder is uitgescheurd naar een barst, dan kunnen wij op professionele wijze uw voorruit vervangen.

Achterruit vervangen

  • Een achterruit dient bij beschadiging altijd vervangen te worden
  • Een achterruit kan nooit gerepareerd worden omdat het glas kan versplinteren
  • U kunt de achterruit laten vervangen voor exact dezelfde ruit als door de autofabrikant geleverd

Wanneer wordt de achterruit vervangen?

Het komt bijna nooit voor dat er een beschadiging in zit. Gehard glas barst/versplinterd gelijk bij een piekbelasting. Er zijn wel gelaagde achterruiten dan is een sterreparatie mogelijk. U kunt bij Autoservice Abbink terecht voor alle merken en typen auto’s, met levenslange garantie op de montage van de vervangen achterruit. Tevens krijgt u bij Autosevice Abbink exact dezelfde achterruit als door de autofabrikant is geleverd. Dit betekent dezelfde kwaliteit glas, dezelfde dikte en uiteraard de zelfde maatvoering.

Zijruit vervangen

Een beschadigde zijruit moet altijd worden vervangen. Dit komt door het type glas waarvan zijruiten zijn gemaakt. Dat is namelijk anders dan bij een voorruit, die wel vaak gerepareerd kan worden. Zijruiten van een auto bestaan uit gehard glas wat zorgt voor versplintering bij beschadiging. Hierdoor is het repareren van een zijruit onmogelijk.

Een sterretje of een barst in autoruit

Wanneer u een sterretje in uw voorruit heeft, bekijken we eerst de grootte. Is het sterretje kleiner dan een 2 euromunt? Dan kunnen wij hem bijna altijd repareren. Door middel van onze reparatiehars die wordt gehard met UV licht, wordt uw autoruit weer gerepareerd en heeft hij de originele sterkte weer terug. Is hij groter dan een 2 euromunt? Dan zal wellicht de voorruit vervangen moeten worden. Dit kunnen we het beste beoordelen op de vestiging.